Benesta Acıbadem Sembolü

Şehrin Kalbinde Yer Alan Acıbadem Lokasyonu

13 Mart 2023 08:10

İstanbul’un en merkezi lokasyonlarından biri olan Acıbadem, Anadolu yakasında yer alır. Kadıköy’e bağlı olan bu semtin Marmara Denizi’ne kıyısı bulunur. Tarihi ve kültürel açıdan zengin olan semt, her yıl yerli ve yabancı binlerce turist tarafından ziyaret edilir. Modern kent yaşamının en belirgin görüldüğü semtler arasında yer alan Acıbadem, ihtiyaç duyulabilecek her türlü imkânı bünyesinde barındırır. Pek çok alışveriş merkezi ve sosyal yaşam alanları da bu semtte yer alır.  

Acıbadem Ortak Ulaşım Merkezi  

Merkezi bir lokasyonda olan Acıbadem’de ulaşım açısından herhangi bir zorluk söz konusu değil. E5 yolunun ortadan kestiği semte, kişisel araçlarla kolayca ulaşılabilir. Ayrıca Acıbadem’den İstanbul’un diğer noktalarına da hızlıca ulaşım sağlanabilir. Üstelik semt hem Üsküdar’a hem de Kadıköy’e yakın konumlanmış olduğu için, buralardan İstanbul’un her noktasına kolayca ulaşılabilir. 

Anadolu- Avrupa Yakası Hızlı Ulaşım 

Acıbadem İstanbul’un Anadolu yakasında yer alır. Ancak buradan Avrupa yakasına geçmek oldukça kolaydır. Avrupa yakasına geçişlerde İETT otobüs hatları kullanılabilir. 14 A, 15 BK, 15 TK, 16 F, 18 D ve 19 EK gibi araçlarla, Acıbadem’den Avrupa yakasına kolay ulaşım sağlanabilir. Ayrıca Marmaray ve metro gibi toplu taşıma araçları kullanılarak da Avrupa yakasına geçiş yapılabilir. 

Toplu Taşıma Araçları ile Hızlı Ulaşım 

Toplu taşıma açısından da Acıbadem’de olanakların fazla olduğu söylenebilir. Hem İETT otobüsleri ile hem de raylı hızlı ulaşım olanakları ile Acıbadem’e gidilebilir. Aynı şekilde Acıbadem’den de farklı lokasyonlara hızlıca ulaşabilmek mümkün. Ayrıca minibüsler de Acıbadem’den ulaşım amacıyla tercih edilebilir. İstanbul toplu taşıma ağı olarak Türkiye’nin en gelişmiş kenti olduğu için ve Acıbadem’de İstanbul’un kalbinde yer aldığı için, istenilen her yere kolayca ulaşılabilir. 

Acıbadem’in Kalbi Hastane & Eğitim Merkezlerinin Yeri 

Merkezi bir konumda yer alan Acıbadem, sağlık ve eğitim açısından da İstanbul’un en gelişmiş semtleri arasında. Ünü tüm Türkiye’ye yayılmış olan Acıbadem hastanelerinin yer aldığı semtte, devlete ve özel sektöre ait tam donanımlı pek çok sağlık kuruluşunun varlığından söz edebilmek mümkün. Ayrıca gelişmiş toplu taşıma olanakları sayesinde, şehrin farklı bölgelerindeki sağlık kuruluşlarına da rahatlıkla ulaşılabilir. Eğitim açısından da aynı şekilde hem devlete hem de özel sektöre ait pek çok okul ve kurs burada yer alır. Ayrıca bazı özel üniversitelere ait kampüsler ve fakülte binaları da Acıbadem semtinde bulunur. Sosyal yaşamınıza katkı sağlayan konsept adlı blog yazımızı da detaylı olarak inceleyebilirsiniz.