Benesta Acıbadem Sembolü

Herkese Hitap Eden Benleo Park Konsepti

13 Mart 2023 08:06

Her geçen gün daha kalabalık hale gelen kentlerde, küçük bir yeşil alan ya da doğa içerisinde renkli aktiviteler her insanın hayali. Bilinçsiz kentleşme sonucunda yaşanmaz hale gelen büyük şehirlerde, doğa ile iç içe yaşayabilmek ya da çeşitli doğa aktiviteleri yapabilmek neredeyse lüks. Benesta Acıbadem projesinde yer alan Benleo Park, herkes için bu olanağı sunuyor. Düşlerden ilham alınarak kurgulanan bu eşsiz park hem çocuklar hem de yetişkinler için pek çok ayrıcalık barındırıyor. High end mansions ile şehir içinde müstakil yaşam adlı blog yazımızı da detaylı olarak inceleyebilirsiniz.

Çocuklar için En Çok Tercih Edilen Çocuk Park Konsepti 

Çocukların ruhsal ve fiziksel gelişimi açısından, parklar önemli bir yere sahip. Çocukların kendi akranlarıyla ya da ebeveynleri ile sosyalleştikleri çocuk parkı alanları, aynı zamanda onların pek çok yeteneği kazandıkları bir atölye görevini de üstleniyor. Çocukların tüm ihtiyaçları göz önünde bulundurularak tasarlanan Benleo çocuk park alanında, çocuklar için eşsiz bir ütopyanın kapıları aralanıyor. Bu parkta siz de çocuğunuz ile birlikte eğlenceli anlar geçirebilirsiniz. 

Doğa ile İç İçe Oyun Alanları 

Çocuk oyun alanları için doğa ile iç içe olmak büyük öneme sahip. Bu alanların beton duvarlar arasına hapsedilmesi, çocukların gelişimi açısından dezavantaj yaratan bir durum. Benleo Park, çocuklar için doğa ile iç içe oyunlar oynayabilme ve eğlenebilme olanağı sunuyor. Pek çok sosyal olanağın bulunduğu bu oyun alanlarında, çocuklar keyifli vakitler geçirebilirler. 

Çocuk Yüzme Havuzları 

Yüzmek hem çocuklar için hem de yetişkinler için en faydalı sporlardan biri. Özellikle çocukların kemik ve iskelet sistemlerinin gelişiminde önemli bir yer tutan bu aktivite, aynı zamanda ruhsal bir terapi işlevine de sahip. Benleo Park içerisinde yer alan çocuk yüzme havuzu ile çocuğunuz eğlenceli bir şekilde yüzmeyi öğrenebilir ve bunu düzenli bir aktivite haline getirebilir. Farklı yaş gruplarındaki çocuklar için değişen boylarda inşa edilen çocuk yüzme havuzları ile çocuklarınız suyun tadını çıkarabilirler.

Yetişkinler için En Çok Tercih Edilen Park Konsepti 

Elbette parklar yalnızca çocuklar için değil. Yetişkinlerin de doğa ile iç içe zaman geçirmeye ve çeşitli aktiviteler yapmaya ihtiyacı var. Özellikle günün büyük kısmını çalışarak geçiren bireyler söz konusu olduğunda, bu ihtiyaç daha da fazla. Bu ihtiyaç da göz önünde bulundurularak projelendirilen Benleo Park’ta yetişkinler için de ayrı bir park konsepti mevcut. Farklı aktiviteler yapabileceğiniz, doğanın huzurunu hissedebileceğiniz ve unutulmaz anılar biriktirebileceğiniz bu parkta, yaşamın tüm renklerini keşfedebilirsiniz. 

Açık Hava Doğa Yürüyüş Yolu 

Doğa yürüyüşleri, insanların ruhen dinlenebilmeleri için en iyi aktivitelerden biri. Doğanın bir parçası olan insan, yalnızca doğada maksimum huzur ve dinginlik düzeyine ulaşabilir. Beyne daha fazla oksijen ulaşmasına yardımcı olan bu aktivite için Benleo Park içerisinde yürüyüş yolu da mevcut. Şehirden uzaklaşmadan doğa yürüyüşü yapmak isteyenlerin vazgeçilmezi olan bu yürüyüş yolunda, aynı zamanda sağlıklı bir yaşama adım atabilmek de mümkün. Günün her saatinde tek ya da arkadaşlarınız ile birlikte yürüyüş yapabileceğiniz açık hava doğa yürüyüş yoluyla siz de gündelik yaşamın stresinden uzaklaşabilirsiniz. 

Yaz Ayların Vazgeçilmez Güneşlenme Terasları 

Doğal ve güçlü bir D vitamini kaynağı olan güneş, sağlıklı bir yaşamın vazgeçilmezlerinden. Güneş ışınlarının dik gelmediği günün belirli saatlerinde güneşlenmek, vücutta bulunan tüm sistemler için oldukça faydalı. Güneşten maksimum verim almak isteyenler için de Benleo Park’ta özel güneşlenme terasları mevcut. Bu terasların dingin ortamlarında, güneşin tadını çıkarabilir ve kendinizi yenileyebilirsiniz.